Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας

Μέχρι στιγμής έχουν τυλιχθεί στις φλόγες έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια καθώς και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, μέσω του λογαριασμού της στη twitter, περιορίστηκε η εξάπλωσή της.

Μέχρι στιγμής έχουν τυλιχθεί στις φλόγες έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια καθώς και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων, καθώς ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτίρια ήταν πολύ μεγάλος.

Η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Διονυσίου Σολομού. Επίσης, η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που φαίνεται πως δεν κινδυνεύει.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την πόλη. Σύμφωνα με το mylefkada.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε οικία στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός