Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τσαντάκιας είχε «χτυπήσει» 9 πεζούς με λεία 2.900€

Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος ήταν ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας,

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπής τσαντών, μία περίπτωση ληστείας και απόπειρα ληστείας,  που έλαβαν χώρα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονος ημεδαπός, ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης της χώρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και απόπειρα ληστείας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2015 – Ιουλίου 2016, ο 47χρονος, κινούμενος είτε με κλεμμένο δίκυκλο είτε πεζός, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους αφαιρούσε τις τσάντες.

Επιπλέον, με άσκηση σωματικής βίας κατάφερε να αποσπάσει από 40χρονη ημεδαπή την τσάντα της, ενώ σε προγενέστερο χρόνο, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσει τσάντα από ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης με χρήση βίας, με αποτέλεσμα η παθούσα να πέσει και να τραυματιστεί ελαφρά.

Η λεία του περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.915) ευρώ, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης, την 25-07-2016, είχε συλληφθεί στην περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για διάπραξη ληστείας σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 47χρονου, εκκρεμούσε συγχωνευτική απόφαση Μονομελούς Εφετείου κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η έκτιση υπολοίπου ποινής (10) ετών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ εκκρεμεί και μία ακόμη καταδικαστική απόφαση.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη
Όλα έτοιμα για το Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αφετηρία την Πέλλα, ενώ αύριο στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας...
Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη