Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι πρέπει να προσέξουν οι ταξιδιώτες κατά την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Οδηγίες από την Τροχαία και το Λιμενικό για το προσεχές τριήμερο κατά το οποίο θα επικρατούν έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου έδωσαν ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος και ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Χορτικίδης Μιχάλης.

Και οι δύο έκαναν έκκληση να υπάρξει σύνεση, νηφαλιότητα και επαρκή ενημέρωση των πολιτών ώστε η κατάσταση την ώρα όπου θα επικρατούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και η μεγάλη έξοδος των Θεσσαλονικέων να μην παρεκτραπεί του φυσιολογικού.

«Είμαστε στις επάλξεις μέχρι τις 16 Αυγούστου. Πρόκειται για 3ημερο όπου πιστεύουμε ότι θα έχει αρκετή έξοδο. Όμως είτε έχει είτε δεν έχει, εμείς θα λάβουμε τα μέτρα μας. Οι οδηγίες που δίνουμε στους οδηγούς είναι αυτές που δίνουμε πάντα. Οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν ήρεμα και όχι επιθετικά. Οι σπουδαιότερες παραβάσεις που έχουν άσχημα αποτελέσματα είναι η υπερβολική ταχύτητα, η κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα και η κατανάλωση αλκοόλ», ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Σουρβίνος, και συνέχισε:

«Πολλές φορές λέει κάποιος οδηγός δεν πειράζω κανέναν αν δεν φοράω κράνος και ζώνη. Όμως έχει άδικο, καθώς αν χαθεί μια ζωή από αυτή την αιτία, τότε θα πειράξεις την οικογένειά σου, ενώ αν τραυματιστείς σοβαρά επιβαρύνεις το σύστημα υγείας. Θα έχουμε σε όλους τους κόμβους περιπολικά, ενώ θα πραγματοποιήσουμε τροχονομικούς ελέγχους. Δεν μας ενδιαφέρει να κόψουμε πρόστιμα, αλλά να συνετίσουμε τους οδηγούς. Μακάρι να το πετύχουμε. Μεγάλη βοήθεια έχουμε και από το ελικόπτερο όπου μας δίνει την συνολική εικόνα των Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Καβάλας, Θεσσαλονίκης Αθήνας».

Έκκληση στον κόσμο να είναι προσεκτικός , να ενημερώνεται και να μην απομακρύνεται από την ακτή, έκανε ο ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, Μιχάλης Χορτικίδης.

«Το να προλαμβάνεις είναι καλύτερο από το να τρέχεις εκ των υστέρων. Τα λιμεναρχεία έχουν ενημερώσει όλους όσους πρέπει και ήδη υπάρχουν συστάσεις για τα μικρά πλοία και σκάφη», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπισα πολλά περιστατικά τα περισσότερα ευτυχώς είχαν ευτυχή κατάληξη. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες που θέλουν να κινηθούν με σκάφη στον Θερμαϊκό Κόλπο. Να ενημερώνονται από τις λιμενικές αρχές. Από τις 3 το μεσημέρι θα υπάρξουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ, η θάλασσα θα είναι κυματώδης και υπάρχει πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας.

» Στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη κυματώδης. Ακόμη και οι λουόμενοι πρέπει να προσέξουν, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν οι χειριστές σκαφών, θαλάσσιων παιχνιδιών και οι σέρφερ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να απομακρύνονται από τον τόπο απόπλου και από την ακτή. Το ίδιο και οι ερασιτέχνες αλιείς. Όλοι πρέπει να ελέγξουν τα σκάφη τους, τα σωσίβια και τα εφόδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ