Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ληστείες πεζών και από… 13χρονο στη Θεσσαλονίκη

Μόλις 13 ετών ένας από τους συλληφθέντες που έκλεβαν περαστικούς υπό την απειλή χρήσης σωματικής βίας

Εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη πολυμελής σπείρα νεαρών οι οποίοι έκαναν ληστείες υπό την απειλή σωματικής βίας. Αίσθηση προκαλεί το νεαρό της ηλικίας των μελών της σπείρας, καθώς ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν ένας 17χρονος αλλά και ένας 13χρονος!

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη τριών ατόμων για σύσταση συμμορίας και για ληστεία, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο μέλη της σπείρας.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 13 ετών και ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων, καθώς και των δύο ακόμη μελών της σπείρας που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «σύστασης συμμορίας», της «ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, είχαν συστήσει συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 2016 έως 19-09-2016, διέπραξαν με την απειλή και τη χρήση σωματικής βίας, συνολικά, πέντε ληστείες, κυρίως σε βάρος ανηλίκων, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς, οι οποίοι είναι αλλοδαποί ηλικίας 30 και 51 ετών, άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα, δύο εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ