Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεαρή εκβίαζε 21χρονο μέσω facebook

Δικογραφία από την αστυνομία σε βάρος 23χρονης που δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα του 21χρονου

Δικογραφία τακτικής δικαιοδοσίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σχηματίστηκε σε βάρος 23χρονης Πολωνής, η οποία κατηγορείται για εκβίαση και κατ' εξακολούθηση παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα σε βάρος 21χρονου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του 21χρονου, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο, αφού τον προσέγγισε και συνομιλούσε μαζί του μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του γνωστοποίησε πως έχει στην κατοχή του προσωπικό του φωτογραφικό υλικό και απαίτησε το ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να μη το δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ο νεαρός κατήγγειλε ότι το άτομο αυτό δημοσίευσε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και σε οικείους του, μέσω εφαρμογής αποστολής προσωπικών μηνυμάτων της προαναφερόμενης ιστοσελίδας.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 23χρονης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της, σε περιοχή της Πελοποννήσου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ