Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβγαλαν €180.000 με απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Εξέδιδαν από το 2012 παράτυπες παροχές ασθενείας που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Αττική, ένας υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη μία υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση.

Οι συλληφθέντες αποκόμισαν 180.000 ευρώ, ζημιώνοντας το ασφαλιστικό ταμείο, με την έκδοση, τουλάχιστον από το 2012, παράτυπα παροχών ασθενείας.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.

Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων
Το πρόγραμμα της αποψινής συνάντησης των Επιταφίων στην «καρδιά» της πόλης και οι πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης για ενίσχυση του θρησκευτικού...
Θεσσαλονίκη: Μεγάλο γεγονός στην πλατεία Αριστοτέλους – Η συνάντηση 5 Επιταφίων