Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 62χρονη με δήθεν τροχαίο

Συνελήφθη από την αστυνομία μια 49χρονη που είναι μέλος συμμορίας που εξαπατούσε πολίτες για χρηματικά ποσά

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη από την αστυνομία μια 49χρονη μέλος συμμορίας που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών.

Σε βάρος της 49χρονης αλλοδαπής, καθώς και δύο συνεργών της που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης-Συμμορία» και της «Απάτης κατά συναυτουργία».

Συγκεκριμένα, συνεργός της συλληφθείσας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 62χρονης ημεδαπής, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο είναι υπαίτιο θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, ενώ δεύτερος συνεργός της, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ζήτησε, τηλεφωνικά, μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να βοηθήσει τη συγγενή της.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες, 09-10-2016, στην περιοχή Χαριλάου, η 49χρονη γυναίκα, η οποία μετέβη προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η προαναφερόμενη συμμορία, προσπάθησε σε δύο ακόμη περιπτώσεις και με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Σε εξέλιξη συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα
«Εάν συνεχιστεί η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός»
Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Σε εξέλιξη συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα