Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 18 άτομα για ναρκωτικά και άλλα αδικήματα

Μπαράζ συλλήψεων από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, την καταπολέμηση παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά, αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

11 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών. Μεταξύ αυτών και 21χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 μικροδέματα κάνναβης και 1.220 ευρώ, σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

4 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και 61χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 5 μηνών, για επιταγές.

3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 51χρονου ομογενή, ο οποίος κατείχε σε χώρο αποθήκευσης του οχήματός του, 364 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 36 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου, ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό που πραγματοποιούσε τον έλεγχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμάς: Η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα είχε στόχο να υπονομεύσει την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός ελέγχει πλέον το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα, μέσω του οποίου μεταφέρεται η ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο
Χαμάς: Η επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα είχε στόχο να υπονομεύσει την εκεχειρία