Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 22χρονος πιάστηκε για δεύτερη φορά για πορνογραφία ανηλίκων

Είχε άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο από τουλάχιστον δύο ανήλικες και διαχειριζόταν πλήθος προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση σχηματίστηκε σε βάρος 22χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός είχε αποσπάσει από τουλάχιστον δύο ανήλικες πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, διαχειριζόταν συνολικά 10 προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και 12 λογαριασμούς email.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 22χρονου έχει σχηματιστεί και κατά το παρελθόν ποινική δικογραφία για συναφή αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν, διαμοίραζαν αλλά και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών και εντός της Ελληνικής επικράτειας. Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος, σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία του 22χρονου στη Θεσσαλονίκη. Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάσθηκαν λόγω αρμοδιότητας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εντόπισε τον 22χρονο και διακρίβωσε την παράνομη δραστηριοποιησή του στο διαδίκτυο.

Ο 22χρονος είχε αποσπάσει από τουλάχιστον 2 ανήλικα θύματα, πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν συνολικά 10 προφίλ σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και 12 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά: 11188

· Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

· Μέσω twitter: @CyberAlertGR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ η Θεσσαλονίκη σήμερα με 2 στάσεις – Ποιες ώρες απεργούν