Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Αποθήκη» λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο - Δύο συλλήψεις

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.300 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 100 συσκευασίες καπνού

Στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν δύο άτομα, οι οποίοι κατείχαν με σκοπό την πώληση, χιλιάδες αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 (άντρας) και 35 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (10-11-2016), εντοπίστηκε γραφείο στο κέντρο της πόλης, που είχε μισθώσει η 35χρονη και χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε διερχόμενους περαστικούς.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον παραπάνω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.310 πακέτα τσιγάρα και 107 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο 100% η πληρότητα των πλοίων – 24.000 επιβάτες φεύγουν από Πειραιά
Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο
Στο 100% η πληρότητα των πλοίων – 24.000 επιβάτες φεύγουν από Πειραιά