Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 16χρονος είχε κάνει διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων

Συνελήφθη μαζί με συνεργό του σε κλεμμένο αυτοκίνητο - Αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπής προχώρησε πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταδίωξη και σχετικές αναζητήσεις.

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 33 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 30χρονου συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, τον εμπρησμό κατά συναυτουργία, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και για τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (13-11-2016), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν όχημα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου επέβαιναν οι δράστες και σε πρόθεση αστυνομικού ελέγχου αυτοί ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησαν αναζητήσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο άντρες, οι οποίοι νωρίτερα την ίδια ημέρα, μαζί με 30χρονο συνεργό τους αφαίρεσαν από την περιοχή των Αμπελοκήπων το όχημα στο οποίο επέβαιναν και χρησιμοποιώντας το ως μέσο μεταφοράς, μετέβησαν σε Πυλαία και Πολίχνη, όπου αφού διέρρηξαν συνολικά δύο καταστήματα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – αρχές Νοεμβρίου 2016, οι δράστες:

αφαίρεσαν τρία (3) ακόμη οχήματα

εισήλθαν παράνομα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, στον Εύοσμο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό

διέρρηξαν διαμέρισμα στην περιοχή της Πυλαίας, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και

διέρρηξαν κατάστημα στην περιοχή της Μενεμένης, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κλοπής οχήματος από το Κορδελιό, με το οποίο μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, απ’ όπου προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν κάτι, ενώ κατά την απομάκρυνσή τους, συγκρούστηκαν με δίκυκλο στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Σημειώνεται ότι το εν λόγω όχημα βρέθηκε ολοσχερώς κατεστραμμένο συνεπεία εμπρησμού, ενώ έφερε ίχνη σύγκρουσης.

Κατασχέθηκαν ένας λοστός, ένα ζευγάρι γάντια, ένα αντικλείδι αυτοκινήτου (πολλαπλών χρήσεων - πασπαρτού), ενώ το όχημα που επέβαιναν και το κινητό τηλέφωνο, αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο