Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόλος: Άστεγος από Θεσσαλονίκη έκλεψε ΙΧ για να μπει φυλακή!

Ώστε να γλιτώσει από το κρύο

Μία απίστευτη ιστορία αποκάλυψε η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο σάιτ της taxydromos.gr, «Άφωνοι έμειναν χθες, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίσκεψη από 47χρονο Θεσσαλονικιό, που ομολογούσε ότι διέπραξε απόπειρα κλοπής πριν από λίγη ώρα και ζητούσε να τον συλλάβουν για να πάει φυλακή.

Εναντίον του 47χρονου δεν είχε κινηθεί διαδικασία, καθώς στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δεν είχε καταγγελθεί κάποια πράξη. Ωστόσο, ο δράστης παραδεχόταν ότι έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου χωρίς να τον αναζητήσει κανείς ή να του ζητήσει εξηγήσεις.

 Όπως προέκυψε προανακριτικά, ο Θεσσαλονικιός είχε ξανααπασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης πριν περίπου από ένα χρόνο. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο ο 47χρονος είπε ότι είχε προκαλέσει ζημιές και διαπίστωσαν ότι πράγματι έλεγε την αλήθεια.

Ο 47χρονος είτε γιατί δεν βρήκε κάποιο αντικείμενο για να κλέψει και απελπίστηκε, είτε γιατί διαμένει στο δρόμο και βρίσκεται ούτως ή άλλως σε ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική θέση, γεγονός που ήταν οφθαλμοφανέστατο, απευθύνθηκε από μόνος του στις αστυνομικές Αρχές και παραδόθηκε.

Το βράδυ κρατήθηκε και εναντίον του κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο Θεσσαλονικιός προειδοποίησε πώς αν τον άφηναν ελεύθερο, θα ξαναέκανε ζημιές σε αυτοκίνητα γιατί θέλει να πάει φυλακή.

Επειδή ομολόγησε την απόπειρα κλοπής και επειδή εναντίον του δεν ασκήθηκε και μήνυση από τον παθόντα, τον ιδιοκτήτη δηλαδή του αυτοκινήτου, δεν προβλεπόταν από τη νομοθεσία να κινηθεί εναντίον του ποινική διαδικασία ούτε στο όριο του αυτοφώρου, ούτε σε τακτική δικάσιμο. Η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς και ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις - Συζήτηση για να περιέλθει στα "χέρια" της Βουλής - Ο απολογισμός ενεργειών και δράσεων από το Σύλλογο...
Θεσσαλονίκη: Αισιοδοξία για το Παλατάκι - Το κάλεσμα σε Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου συνδύασε την 31η του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου