Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκκληση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης: Όχι στο αλκοόλ και τιμόνι!

Κάλεσμα του διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις γιορτινές μέρες που διανύουμε

Κάλεσμα στον κόσμο να αποφύγει το συνδυασμό αλκοόλ και οδήγησης απηύθυνε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, με αφορμή τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε, οι οποίες και συχνά συνδυάζονται με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

«Αλκόολ και τιμόνι δεν συνδυάζονται επ' ουδενί», υπενθύμισε ο κ. Σουρβίνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε ότι «είναι θανατηφόρος συνδυασμός».

Επισήμανε, δε, ότι «υπάρχουν ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, όπως η Σουηδία, που έχουν μηδενικό ποσοστό ανοχής στο αλκοόλ» και προσέθεσε: «Είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι έστω και το ένα ποτηράκι μειώνει τα αντανακλαστικά κατά ένα βαθμό, γεγονός επιβαρυντικό για την ικανότητά μας στην οδήγηση».

Εκτός από το αλκοόλ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθύμισε πως πρέπει οπωσδήποτε να φορούμε ζώνη ασφαλείας και οι δικυκλιστές κράνος καθώς «στα 100 ατυχήματα θανατηφόρα με δίκυκλα το 98% οφείλεται σε έλλειψη κράνους. Λέμε ακόμη 'όχι στην επιθετική οδήγηση' γιατί το τιμόνι είναι δυνάμει φονικό εργαλείο», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: «Είσαι ο πρώτος που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο»
«Τολμάς να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;» ανέφερε ο Πολάκης
Κόντρα Γεωργιάδη - Πολάκη: «Είσαι ο πρώτος που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο»