Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν παράνομα 17 αλλοδαπούς - «Ταρίφα» €1.500

Τρεις συλλήψεις από την αστυνομικούς του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

Αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (06-02-2017), τρία άτομα, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 38, 67 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (06-02-2017), στην Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στον κόμβο Γαλλικού, εντοπίστηκαν τρία οχήματα, που οδηγούσαν οι συλληφθέντες, στα δύο εκ των οποίων επέβαιναν, συνολικά 17 αλλοδαποί, ενώ το τρίτο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός, προκειμένου να ειδοποιεί τους δράστες για πιθανή αστυνομική παρουσία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, θα μεταφέρονταν στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο με προορισμό τη Σερβία, καταβάλλοντας έκαστος μετά το πέρας της διακίνησης το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα τρία παραπάνω οχήματα, ως μέσα τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ
Ο Χανίγιε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους - Ισραήλ:...
Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται σχέδιο εκεχειρίας - Πληροφορίες για αρνητική στάση Ισραήλ