Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Αποθήκες» λαθραίων τσιγάρων δύο σπίτια στην Ξηροκρήνη

Κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 1.780 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα – Συνολικά οκτώ συλλήψεις από την αστυνομία

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που ενέχονται σε διακίνηση και πώληση λαθραίων τσιγάρων και καπνικών προιόντων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για τρεις (3) ομογενείς γυναίκες, ηλικίας 51, 46 και 20 ετών και μία 51χρονη αλλοδαπή (μητέρα της 20χρονης), σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα» και «Απείθεια».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (08-02-2017), στην περιοχή της Ξηροκρήνης, διαπιστώθηκε ότι, οι δύο 51χρονες κατείχαν και διέθεταν προς πώληση λαθραία καπνικά προϊόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες, χρησιμοποιούσαν σε κοντινή απόσταση δύο διαμερίσματα ως αποθηκευτικούς χώρους, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 46χρονη αδελφή της μίας και η 20χρονη κόρη της άλλης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λαθραία τσιγάρα και αδασμολόγητες συσκευασίες καπνού.

Σημειώνεται ότι η νεαρή κοπέλα, προκειμένου να καθυστερήσει την έρευνα και να κρύψει τις ποσότητες του παράνομου εμπορεύματος, κλείδωσε την πόρτα και αρνήθηκε την είσοδο στους αστυνομικούς και τη Δικαστική λειτουργό.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.232 πακέτα τσιγάρα και 31 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ, σχετιζόμενο με πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Άλλες τέσσερις συλλήψεις σε κέντρο και Τούμπα

Επιπλέον, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών που διενεργούνται για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν χθες (08-02-2017) τέσσερα (4) ακόμη άτομα, σε κέντρο πόλης και Τούμπα, καθώς πουλούσαν συνολικά 555 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 17 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες
Η ΔΕΘ θα λειτουργήσει ως πεδίο εμπορικής δικτύωσης και συνεργασίας, ιδίως σε ζητήματα πράσινης και ψηφιακής ανάπτυξης
Κωνσταντινίδης για 88η ΔΕΘ: Τιμώμενη χώρα η Γερμανία - Από τις πιο επιτυχημένες
Θεσσαλονίκη: Πρωταθλητής κόσμου στο μαθητικό επιχειρείν το Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης
Συγχαρητήρια από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών και δέσμευση να βρίσκεται πάντα δίπλα στο σχολείο
Θεσσαλονίκη: Πρωταθλητής κόσμου στο μαθητικό επιχειρείν το Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης
Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»

Από την περασμένη Δευτέρα έως και απόψε (18/4) το «Ολύμπιον» δονείται από μουσικές και ήχους που ξεσηκώνουν τους θεατές οι οποίοι...

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»