Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εγκληματική ομάδα έκλεβε κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Τρεις συλλήψεις - Έκλεβαν μπαταρίες, μπάρες χαλκού και καλώδια

Εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς στα Γρεβενά οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τρία μέλη της συμμορίας. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 42, 42 και 50 χρονών οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν 24 κλοπές σε κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας και δρούσαν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι φερόμενοι ως δράστες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα 5 κλοπών που αυτοί διέπραξαν χθες, σε περιοχές της Ημαθίας, της Κοζάνης και των Γρεβενών, 108 μπάρες χαλκού και 59 χάλκινα αντικείμενα, συνολικού βάρους 360 κιλών, 3 μπαταρίες γεννητριών, καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 30 μέτρων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων μέσων τέλεσης (μεταλλικοί κόφτες, λοστός, κατσαβίδια κ.λ.π).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 18-01-2017 έως 29-01-2017, διέπραξαν άλλες δέκα εννέα (19) κλοπές από σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Χαλκιδικής και Καβάλας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα (κυρίως χαλκού) συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί