Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Είκοσι συλλήψεις για κλοπές και άλλα αδικήματα

Από αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Θ., στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο διήμερο

Σειρά συλλήψεων για διάφορα αδικήματα πραγματοποιήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα.

Αναλυτικά, κατά το τελευταίο διήμερο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

• 1 άτομο για περίπτωση ληστείας.

• 9 άτομα για περιπτώσεις κλοπών, απόπειρας κλοπής και διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

- 34χρονου ημεδαπού, πρωινές ώρες χθες (06-03-2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, διότι εντοπίστηκε να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχε αφαιρέσει την προηγούμενη μέρα και να έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών.

- 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες χθες (06-03-2017) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Επανομής, διότι, μαζί με δύο συνεργούς του, αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο από την περιοχή της Επανομής. Για την μετακίνησή τους οι δράστες χρησιμοποίησαν έτερη δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχαν αφαιρέσει τέλη Φεβρουαρίου από την περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Αμφότερα τα δίκυκλα κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

• 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών ένας 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες της 05-03-2017, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 1 έτους και 5 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για απείθεια, αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή.

• 1 άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

• 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Μεταξύ αυτών και 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (06-03-2017) από αστυνομικούς της Ομάδας Ζ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, στο κέντρο της πόλης, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 118 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ