Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διεθνώς διωκόμενος Έλληνας συνελήφθη στη Βουλγαρία

Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης – Είχε σε βάρος του 3 καταδικαστικές αποφάσεις

Καθοριστική ήταν η συνδρομή του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την παροχή ουσιαστικών πληροφοριών στις Βουλγάρικες Αρχές και τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βουλγαρία, μέσω του Εθνικού Γραφείου SIRENE, για τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Πρόκειται για 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη στις 04-04-2017 στη Βουλγαρία, από τη Βουλγάρικη Αστυνομία και για τον εντοπισμό του είχε εκπονηθεί ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός από την παραπάνω Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του εκκρεμούν 3 καταδικαστικές αποφάσεις, 2 εντάλματα σύλληψης καθώς και Διάταξη Προέδρου Εφετών και Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών, με τα οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά 17 ετών και συνολική ποινή φυλάκισης πέντε 5 ετών, για τα αδικήματα της «ηθικής αυτουργίας από κοινού σε ψευδή βεβαίωση άνω των 73.000 ευρώ», «ηθικής αυτουργίας ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους και παράνομης βλάβης άλλου και δη Ελληνικού Δημοσίου υπερβαίνουσα τις 150.000 ευρώ», «λαθρεμπορίας», «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» και «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις Αρχές της Βουλγαρίας, ο 57χρονος σε σχετικό έλεγχο επέδειξε καταφανώς πλαστό Δελτίο Ελληνικής Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ενημερώθηκε το Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους