Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανατίναξαν με αέριο ΑΤΜ στο Λευκώνα - Λεία πάνω από €84.000

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η κλοπή που έγινε τον Οκτώβριο - Δικογραφία εναντίων 3 ατόμων

Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από ΑΤΜ στον Λευκώνα Σερρών που έγινε με τη μέθοδο «PLOFKRAAK» δηλαδή πυροδότηση με εύφλεκτο αέριο και αποτέλεσμα την έκρηξη. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων, ηλικίας 30 και 31 ετών, καθώς και μίας 31χρονης γυναίκας, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εμπρησμό και έκρηξη.

Από τους αστυνομικούς εξακριβώθηκε ότι τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου του 2016, οι φερόμενοι ωσ δράστες ενεργώντας μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, πήγαν στον Λευκώνα Σερρών και αφού προκάλεσαν έκρηξη σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που ήταν εγκατεστημένο εντός οικίσκου, διοχετεύοντας σε αυτό εύφλεκτο αέριο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 84.290 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κατηγορούμενοι, είναι έγκλειστοι καταστημάτων κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα συγκεκριμένα άτομα συγκρότησαν εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2016 και προέβαιναν σε διακεκριμένες κλοπές, με σκοπό την αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός ο Δήμος για τις νεροποντές
Έντονες και μικρής διάρκειας όπως προβλέπεται για αυτή την περίοδο οι βροχοπτώσεις - Οι σχάρες και οι αγωγοί ήταν καθαροί για να δεχτούν μεγάλες...
Θεσσαλονίκη: Επί ποδός ο Δήμος για τις νεροποντές