Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη δυτική Αχαΐα - Απειλήθηκαν χωριά

Πολύ δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες έδωσε η πυροσβεστική όλο το βράδυ στη δυτική Αχαΐα σε μια προσπάθεια να κρατηθούν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες Άρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, οι κάτοικοι των οποίων πέρασαν εφιαλτική νύχτα καθώς οι φλόγες έφτασαν κυριολεκτικά έξω από τις αυλές των σπιτιών. 

Η φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας αγροτοδασική έκταση στη Δυτική Αχαΐα βρίσκεται υπό έλεγχο ωστόσο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Στο σημείο επιχειρούν 86 πυροσβέστες με 43 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο και με το πρώτο φως θα συνδράμουν το έργο τους δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Σημειώνεται ότι στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων. Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ