Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για τη Σαμοθράκη»

Για «τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρ. Μέτιος

Την πρόθεσή του να βρεθούν άμεσα λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη μετά την καταστροφική βροχή εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

«Χθες ήταν παρόντες όλοι. Κρατικός μηχανισμός, συνεργεία της περιφέρειας και του δήμου, του στρατού και της πυροσβεστικής και εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Το νερό που έπεσε στην Σαμοθράκη είναι ίσο με το μισό νερό του προηγούμενου έτους. Πρέπει άμεσα να καθαριστεί η Χώρα, ενώ παντού υπάρχουν πολλά φερτά υλικά», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9fm» o κ. Μέτιος.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε πως: «Έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση. Μέχρι να αποκατασταθεί το δίκτυο οι πολίτες θα πρέπει να πίνουν εμφιαλωμένα. Ζημιές υπάρχουν και στο κέντρο Υγείας και η λύση σε αυτό θα δοθεί σήμερα με μια κινητή μονάδα. Καταστράφηκε το δημαρχείο, το οποίο πρέπει να μεταφερθεί πιθανόν σε σχολείο. Επίσης το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού είναι αποκομμένο. Η αποκατάσταση του οδικού δικτύου πρέπει να αποκατασταθεί. Σε όλα αυτά θα δοθούν πρόχειρες λύσεις αλλά πρέπει να γίνει πιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού. Δυστυχώς παλιότερα υπήρχαν δείγματα άναρχης δόμησης. Όμως όπως και να έχει πρέπει να δούμε το πρόβλημα ψύχραιμα. Επίσης πρέπει σύντομα να λειτουργήσει το δημαρχείο για να παίξει τον συντονιστικό του ρόλο», ολοκλήρωσε ο κ. Μέτιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τελευταία ψώνια για το Πάσχα στο Καπάνι – Πού παίζουν οι τιμές (ΦΩΤΟ)
Σχετικά υποτονική από το πρωί η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
Θεσσαλονίκη: Τελευταία ψώνια για το Πάσχα στο Καπάνι – Πού παίζουν οι τιμές (ΦΩΤΟ)
Κικίλιας: Στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο
Συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο Associated Press παραχώρησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Κικίλιας: Στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο