Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σαμοθράκη: Μεγάλη η καταστροφή στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Καταστροφή έχει υποστεί ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός, η αποθήκη φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης από τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί, ενώ σοβαρές καταστροφές έχει υποστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε ενώ λόγω της ισχυρής νεροποντής, η Πυροσβεστική κατάφερε να προσεγγίσει το χώρο μετά από πολλές ώρες ώστε να μπορέσει να κάνει απάντληση υδάτων.

Την Τρίτη μετέβησαν στο νησί με στρατιωτικό εναέριο μέσο, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος της καταστροφής και να συντονίσουν τη διαδικασία αποκατάστασης και επαναλειτουργίας της δομής. Πιο συγκεκριμένα:

• Πραγματοποιήθηκε άμεσα αποστολή φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα.

• Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση ηλεκτροδότησης του Κέντρου Υγείας.

• Πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού (ΠΙ) προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εφόσον παραστεί ανάγκη.

• Δρομολογήθηκε η αποστολή φορητού ακτινολογικού μηχανήματος και φορητού εργαστηριακού αναλυτή από άλλες υγειονομικές δομές της 4ης ΥΠΕ. Η μόνιμη λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση του εξοπλισμού από πόρους του αποθεματικού ταμείου του υπουργείου Υγείας.

• Αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα το πρωί, κλιμάκιο τεχνικών από την 4η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει εκτίμηση των τεχνικών ζητημάτων επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

• Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας στο ΕΣΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ