Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προφυλακίστηκαν οι 7 συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η διαδικασία της απολογίας τους

Προφυλακιστέοι, μετά την απολογία τους στις ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου, κρίθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η διαδικασία της απολογίας ήταν μακρά, καθώς άρχισε στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου για να ολοκληρωθεί στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των προφυλακισθέντων, οι πελάτες τους δεν διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στην απαγωγή, καθώς δεν είναι αυτοί που την σχεδίασαν και την εκτέλεσαν.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, πρώτος απολογήθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που αποτέλεσε το τελευταίο κρησφύγετο των απαγωγέων. Ο άνδρας απολογούνταν επί 2,5 ώρες. Ο 43χρονος δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του και γι' αυτό δέχθηκε να κρατηθεί εκεί ο επιχειρηματίας.

Αμέσως μετά, απολογήθηκε ο 40χρονος τελευταίος φρουρός του Μ. Λεμπιδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε ο 44χρονος επιχειρηματίας νυχτερινού κέντρου, ο οποίος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην υπόθεση.

Όπως μεταδίδει το Cretalive.gr ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ