Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αίσιο τέλος στην απαγωγή της 4χρονης Μαρί-Ελένη από την Κύπρο

Υπό κράτηση από τις αρχές της χώρας του βρίσκεται ο νορβηγός πατέρας του κοριτσιού

Στην αγκαλιά της Κύπριας μητέρας της βρίσκεται η τετράχρονη Μαρί-Ελένη, η οποία είχε απαχθεί στις 27 Απριλίου από τον πατέρα της. Ο Νορβηγός πατέρας της 4χρονης τέθηκε υπό κράτηση από τις αρχές της χώρας του.

Η δικηγόρος Λώρα Στυλιανού, που βρίσκεται μαζί με τη μητέρα στο Όσλο ανέφερε ότι όλα τέλειωσαν καλά και πως έγινε η επανασύνδεση του παιδιού με τη μητέρα. Η μητέρα κλήθηκε από τις νορβηγικές Υπηρεσίες Προστασίας του Παιδιού και παρέλαβε τη Μαρί-Ελένη. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη σκηνή της επανασύνδεσης» ανέφερε στον Τύπο η δικηγόρος όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τόνισε ότι «και οι δύο είναι ευτυχισμένες που είναι μαζί τώρα και σύντομα θα είναι στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα νορβηγικά μέσα, ο 48χρονος πατέρας αφού απήγαγε την κόρη του έξω από νηπιαγωγείο στην Κύπρο, μετέβη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προτού καταλήξει στη Νορβηγία.

Οι αρχές εκφράζουν ωστόσο τον προβληματισμό τους για τους πιθανούς συνεργούς του 48χρονου, καθώς και για τον τρόπο διαφυγής του. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο απαγωγέας πήγε στην Κύπρο μέσω των Κατεχομένων, άρπαξε το παιδί και αφού έμεινε για κάποιες μέρες στις ελεύθερες περιοχές πέρασε ξανά στα Κατεχόμενα. Από εκεί εκτιμάται ότι πήγε στην Τουρκία προφανώς με σκάφος και στη συνέχεια στα ελληνικά νησιά. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, μέχρι που φτάνει στα ανατολικά της Νορβηγίας.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης. «Εύχομαι από σήμερα μία ζωή ανέμελη και η αγάπη να σας πλημμυρίζει», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη