Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταστροφές και εγκλωβισμοί από τη βροχή στην Αττική (ΦΩΤΟ + video)

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά γκρέμισαν ακόμη και μάντρες σπιτιών σε Μάνδρα, Πέραμο και Μέγαρα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, στη Μάνδρα Αττικής, τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική που έχει δεχθεί, έως τώρα, περισσότερες από 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η κ. Μαλλίρη.

Παράλληλα, η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.

Μάλιστα, λόγω της βροχής έχει διακοπεί τελείως η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θήβας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Δείτε τα video τα οποία αναρτήθηκαν από το Πρώτο Θέμα:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»