Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διέθετε ψευδώς και έναντι αμοιβής, προγνωστικά αγώνων μέσω social media

Δικογραφία σε βάρος 24χρονου  ...

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, για απάτη, παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, της ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ και άλλων διατάξεων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία διαδικτυακός χρήστης προέβαινε συστηματικά σε παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης μέσω διάφορων «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διαφήμιζε και προσέλκυε άλλους χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, διαθέτοντας ψευδώς προγνωστικά στοιχεία για την έκβαση κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων έναντι αμοιβής.

Επισημαίνεται, ότι για την καταβολή της χρηματικής αμοιβής, ζητούσε κυρίως κωδικούς προπληρωμένων καρτών, τους οποίους στη συνέχεια εξαργύρωνε, προβαίνοντας σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ψηφιακή αστυνομική έρευνα και σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά και προανακριτικά τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 24χρονου σε νησί των Ιονίων Νήσων, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και (3) σκληροί εξωτερικοί δίσκοι, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε η παράνομη δράση του.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα εξετάζεται και τυχόν εμπλοκή του 24χρονου σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη