Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νεκρός με άγρια δολοφονία ο Βασίλης Στεφανάκος – Ποιος ήταν

Δολοφονική επίθεση πριν λίγο στο Χαϊδάρι

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε πριν από λίγο στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος

Δραστηριοποιούμενος αρχικά ως «ιδιοκτήτης μάνδρας αυτοκινήτων» στο Χαϊδάρι, ο 48χρονος Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες τις αστυνομικές αρχές για δεκάδες εγκληματικές ενέργειες.

Το όνομά του είχε βρεθεί ανάμεσα στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και διάφορα άλλα αδικήματα το οποίο είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν σε ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς.

Συνελήφθη τελικά τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: το πρώτο για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (στις 26/08/2006) στο Περιστέρι και το δεύτερο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Η κινηματογραφική τους απόδραση που είχε προκαλέσει σάλο είχε σημειωθεί το απόγευμα της 4ης Ιουνίου 2006, όταν σε ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο προαύλιο της Ε' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού επιβιβάσθηκε ο αλβανός κακοποιός μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα. Είχαν ναυλώσει το όχημα με το πορόσχημα ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν μια εναέρια βόλτα πάνω από πάρκο του Ρέντη.

Αλλά όταν βρέθηκαν στον αέρα, υποχρέωσαν με απειλή όπλου και χειροβομβίδας τον πιλότο να προσεγγίσει με το ελικόπτερο και να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002)

Ο Στεφανάκος θεωρείτο ένας από τους «βασικούς παίκτες» στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων, ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Τα χτυπήματά του, περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή μελών των δύο αντιπάλων.

Ενεπλάκη επίσης το 2016 από δημοσίευμα  και ως δράστης επίθεσης κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή, κάτι το οποίο διέψευσε τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε η πλευρά Τσοχατζόπουλου.

Ο Στεφανάκος αποφυλακίστηκε έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια φυλάκισης, τον Αύγουστο του 2016, κάνοντας χρήση του νόμου (Παρασκευόπουλου) για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Συνδυαστικά με το φαβορί Βαγιεκάνο
Η ποδοσφαιρική δράση δεν σταματάει ποτέ, με το κουπόνι στοιχήματος της Κυριακής (05/05) να περιλαμβάνει σπουδαία ματς με ντέρμπι σε Premier League...
Πάμε Στοίχημα: Συνδυαστικά με το φαβορί Βαγιεκάνο