Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πυροσβέστες έσωσαν παιδάκι από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Νοσηλεύεται με ελαφρά εγκαύματα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται ένα μικρό παιδί το οποίο απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες σε φωτιά που εκδφηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παιδάκι απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστομένους, στην Πλατεία Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος.

Μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα κι έφερε ελαφρά εγκαύματα. Το παιδί διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 03:00, ενώ για το περιστατικό διενεργείται έρευνα. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, το μικρό παιδί είναι διασωληνωμένο και δέχεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο πρόβλημα με την υγεία του είναι ότι εισέπνευσε καπνό, ενώ τα εγκαύματα που φέρει είναι μικρά (πρώτου βαθμού).

Ερωτηθείς εάν το παιδί συνοδευόταν στο νοσοκομείο από τους γονείς του, ο κ. Παπασάββας απάντησε ότι «ήταν μαζί με τη μητέρα του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ