Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ίμια: Συναγερμός για ακροδεξιά προβοκάτσια πριν το συλλαλητήριο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές ασφάλειας αλλά και το υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και Ναυτιλίας για την αποτροπή προβοκάτσιας «εθνικιστικού αρώματος» στις βραχονησίδες Ίμια, τις παραμονές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, εθνικιστικοί κύκλοι που δηλώνουν ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή, τις τελευταίες ημέρες μετέβησαν στην Κάλυμνο αναζητώντας πλωτό μέσο για να μεταβούν πιθανότατα στο χώρο των βραχονησίδων Ίμια στην επέτειο της κρίσης κατά το έτος 1996.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της υπόθεσης αλλά και των αρχών βρίσκεται ο Β.Π, χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠ.ΕΞ και επικεφαλής γνωστής ακροδεξιάς εθνικιστικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida καθόλη την διάρκεια της παρουσίας στο νησί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, οι οποίες και φέρεται να εμπόδισαν την μετάβασή του στα Ιμια.

Το συγκεκριμένο συμβάν έχει προκαλέσει συναγερμό στα συναρμόδια υπουργεία, καθώς είναι δεδομένο ότι εθνικιστικό παραλήρημα στα Ιμια θα προκαλούσε αντίδραση της Τουρκίας, σε ένα κρίσιμο 48ωρο, όπου στην Αθήνα θα βρισκόταν σε εξέλιξη στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Τέλος, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, εθνικιστικοί ή ακροδεξιοί κύκλοι, να επιδιώξουν να προκαλέσουν επεισόδια στο συλλαλητήριο, με κάθε τρόπο, χωρίς να διστάσουν να προκαλέσουν με την δραστηριότητά τους και τυχόν τετελεσμένα στο Αιγαίο με εμπλοκή της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως μόλις εχθές ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, εξαπέλυσε πρωτοφανείς απειλές ακόμα και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», είπε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη