Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Στη Ζωή με ποδήλατο» από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής - Μαθητές εκπαιδεύτηκαν γαι το πώς να κινούνται με ασφάλεια

Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, με θέμα «Στη ζωή με ποδήλατο», πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Αστυνομίας Καστοριάς, από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Καστοριάς.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων «Μπαμπά, μαμά, μην τρέχεις», από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Καστοριάς.

Οι μαθητές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπαιδεύτηκαν από προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα, κάνοντας πρακτική άσκηση πάνω σε ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια.

Επίσης, συμμετείχαν σε διάφορες διαδραστικές ασκήσεις (ζωγραφική. επιτραπέζια παιχνίδια, σταυρόλεξα, παζλ κ.λ.π.) για την ανάπτυξη νοητικών και σωματικών δεξιοτήτων, ώστε να αφομοιώσουν τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να είναι σε θέση να κινούνται χωρίς να προκαλούν κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους λοιπούς χρήστες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από προσωπικό του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Καστοριάς σχετικά με θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης ατυχημάτων με ποδήλατο ή άλλων καταστάσεων στον δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ