Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή Ψαχνών Ευβοίας

Αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως σε μερικές ώρες

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10 -11 π.μ.

Στο μεταξύ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Ο κ. Ψαθάς σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, όπου χθες για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε «πολύ καλύτερη» την εικόνα από το πύρινο μέτωπο. Ο ίδιος ανέφερε πως η περασμένη νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας πάντως πως από ό,τι φαίνεται τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά. Όπως σημείωσε «η αυτοδιοίκηση αντεδρασε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά». «Υπάρχει μεγαλη εμπειρία και στην περιφέρεια και στον δήμο. Υπήρχε σχέδιο, ήμασταν έτοιμοι, η εκκένωση έγινε άμεσα» είπε. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση του κ. Μπακογιάννη.

Σημειώνεται πως λόγω της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, χθες συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια.

Είχε προηγηθεί η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία. Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίκη για το Μάτι: Αυτεπάγγελτη έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Σχετικά με τις αθωώσεις, την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στους καταδικασθέντες αλλά και για τις ποινές που επιβλήθηκαν
Δίκη για το Μάτι: Αυτεπάγγελτη έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Πάμε Στοίχημα: Μπορεί με κάλυψη στο 2.08 η Ρεάλ
Ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει από το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Τρίτης (30/04).
Πάμε Στοίχημα: Μπορεί με κάλυψη στο 2.08 η Ρεάλ