Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βόρεια Ελλάδα: Σπείρα έκλεβε πετρέλαιο και μπαταρίες από σταθμευμένα οχήματα

Οι κλοπές τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 10 έως 22 Αυγούστου

Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας από 10 έως 22 Αυγούστου είχαν διαπράξει 12 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής μπαταριών  και πετρελαίου κίνησης από σταθμευμένα φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν  τις απογευματινές ώρες της 23ης Αυγούστου στην Κοζάνη τρία  άτομα - μέλη της συμμορίας, δυο Έλληνες 36 και 44 χρονών και ένας αλλοδαπός 44 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για συγκρότηση συμμορίας. Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού, ηλικίας 60 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 10 έως 22 Αυγούστου, ο 36χρονος μαζί με τους δύο 44χρονους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Αναλυτικότερα, οι κλοπές διαπράχθηκαν από τα μέλη της συμμορίας, με τον ίδιο τρόπο δράσης (modus operandi), παραβιάζοντας το εσωτερικό των μηχανών αυτοκινήτων καθώς και τα ρεζερβουάρ αυτών. Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν συνολικά 27 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) αυτοκινήτων και 2.360 λίτρα πετρελαίου κίνησης από 12 φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας 12 παθόντων, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.Ακολούθως, ο 36χρονος διέθεσε μέρος των αφαιρεθέντων συσσωρευτών στον  60χρονο  ο οποίος στη συνέχεια τα πούλησε.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

·    20 συσσωρευτές ενέργειας (μπαταρίες) διαφόρων τύπων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους κατόχους τους και 

·    44 πλαστικά μπιτόνια με πετρέλαιο κίνησης, συνολικής χωρητικότητας 880 λίτρων.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός