Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμμορία ρήμαξε στις κλοπές Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Εξακριβώθηκε το πώς λειτουργούσε μετά από έλεγχο της αστυνομίας

Εξακριβώθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, η δράση εγκληματικής ομάδας πέντε ατόμων,  ηλικίας 18 έως 20 ετών, που διέπραξαν διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017, τα παραπάνω άτομα είχαν ενωθεί σε συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες, καταστήματα αλλά και οχημάτων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Όπως εξακριβώθηκε, διέπραξαν επτά διαρρήξεις και κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική αξία της λείας τους να ανέρχεται στις 7.000 ευρώ, καθώς επίσης ενέχονται σε τέσσερις απόπειρες κλοπών από οικίες και καταστήματα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν έξι κλοπές οχημάτων σε περιοχές των Σερρών και Θεσσαλονίκης, πέντε από τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη τρία οχήματα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για τη εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ