Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι έδειξε το όπλο σε πυροβολισμούς βενζινοπώλη – Ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κατερίνη

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση αφορά απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον 47χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που έγινε στο κατάστημα του έξω από την Κατερίνη τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν ένα άτομο για την υπόθεση ενώ ταυτοποίησαν και ένα ακόμη άτομο το οποίο είναι ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση των πειστηρίων, του βιντεοληπτικού υλικού, αλλά και των τεχνικών μέσων, συνέλαβαν για την υπόθεση έναν 26χρονο αλλοδαπό και ταυτοποίησαν τα στοιχεία ενός 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την αστυνομία, το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2018, οι δύο άντρες επιβαίνοντας στο όχημα του 26χρονου, προσέγγισαν πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης. Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και με υποπολυβόλο τύπου SCORPION πυροβόλησε 2 φορές προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες και θραύσματα βολίδας και από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί:

• Σε πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Κατά τους πυροβολισμούς βολίδα σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής του αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και

• Σε ληστεία σε βάρος 56χρονης ημεδαπής την 30η Μαΐου 2016 έξω από τράπεζα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσαν από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε χθες (13 Νοεμβρίου 2018) το πρωί στην Κατερίνη και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον Ανακριτή Κατερίνης. Επίσης εντοπίστηκε το όχημα του 26χρονου που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα που έγινε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ένα ασφαλισμένο χρηματοκιβώτιο εντός του οποίου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 14 φυσίγγια, 17 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών (διαμέτρημα φυσιγγίων που βάλλονται από υποπολυβόλα τύπου SCORPION) και διάφορα κοσμήματα.

Ο 26χρονος με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα