Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έργα διαγράμμισης από την ΠΚΜ σε επαρχιακό δρόμο της Πιερίας (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με προϋπολογισμό μελέτης €200.000

Αποπερατώθηκαν οι παρεμβάσεις διαγράμμισης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Οι παρεμβάσεις που εντάσσονται στο έργο «Βελτίωση συνθηκών κυκλοφορίας στην 4η επαρχιακή οδό», πραγματοποιήθηκαν στην 4η επαρχιακή οδό από Ν.Κεραμίδι έως Μοσχοπόταμο-όρια νομού, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η παρούσα μελέτη, προϋπολογισμού 200.000 €, έχει σαν αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην 4η επαρχιακή οδό, αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

erga_dromos_pieria_2.jpg

Αναλυτικότερα, οι κυριότερες εργασίες που προτείνονται με την κατασκευή του έργου είναι: εργασίες εκσκαφών σε τμήματα της οδού όπου παρατηρείται γενικευμένο φαινόμενο καθίζησης ή αστοχίας της οδοστρωσίας, κατασκευή επενδεδυμένων ρείθρων, εργασίες εξυγίανσης καταστρώματος οδού, εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού και αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα ρείθρα απορροής ομβρίων μήκους 200μ περίπου σε σημεία με μεγάλες κλίσεις και κλειστές στροφές για την προστασία του καταστρώματος της οδού, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις για τη συντήρηση των οδοστρωμάτων σε σημεία που παρουσιάζονται μεγάλης έκτασης φθορές του “σώματος” της οδού.

Οι παρεμβάσεις αυτές, κατά περίπτωση, θα είναι με την κατασκευή νέου τάπητα πάνω στον παλιό, ενώ σε σημεία πού έχουμε μεγαλύτερης έκτασης καθιζήσεις θα προηγηθεί ισοπεδωτική στρώση ασφαλτικού και στη συνέχεια νέος τάπητας κυκλοφορίας. Σε σημεία όπου υπάρχουν εκτεταμένες καθιζήσεις και ζυμώματα, θα γίνει εξυγίανση του καταστρώματος με αφαίρεση του ασφαλτικού, εξυγίανση της στρώσης της υπόβασης και βάσης και στη συνέχεια θα γίνει κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα, ενώ  θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά ή καταπτώσεις, χειρωνακτικά, σε σημεία που δεν μπορεί να γίνει με μηχανικά μέσα.

erga_dromos_pieria_3.jpg
erga_dromos_pieria_4.jpg

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)