Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 13.000 αιτούντες άσυλο στους καταυλισμούς σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Κάτω από τις 6.000 έπεσε ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Μόρια

Πάνω από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη Μόρια να υποχωρεί κάτω από τις 6.000 για πρώτη φορά ύστερα από πολλούς μήνες. Πάντως, το συγκεκριμένο hotspot είναι σχεδιασμένο να φιλοξενεί 2.500 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν 5.860 άτομα, αφού και οι αφίξεις στη Λέσβο μειώθηκαν σημαντικά, αλλά και μεγάλος αριθμός μετακινήθηκε στην ενδοχώρα.

Συνολικά στη Λέσβο σήμερα διαμένουν 7.850 αιτούντες άσυλο. Από αυτούς οι 5.860 στη Μόρια, 1.140 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που λειτουργεί ο δήμος και οι υπόλοιποι σε δομές και διαμερίσματα που λειτουργούν με τη φροντίδα μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Επίσης, στη Χίο διαμένουν 1.370 αιτούντες άσυλο, ενώ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο 4.100 άτομα.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης για γυναικοκτονία στο Μενίδι: Με το νέο ποινικό κώδικα ο δράστης μπορούσε να κρατηθεί
«Κάθε μέρα η ΕΛΑΣ προβαίνει σε περίπου 50 συλλήψεις για τέτοια φαινόμενα για ενδοοικογενειακή βία» ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης για γυναικοκτονία στο Μενίδι: Με το νέο ποινικό κώδικα ο δράστης μπορούσε να κρατηθεί
makedonia-palace
Τα 14 κορυφαία εστιατόρια σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη – Η βαθμολογία που έλαβαν
Δόθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας - Οι φετινοί νικητές και ο «Κύκλος των Χαμένων Συνταγών» της ελληνικής γαστρονομίας
Τα 14 κορυφαία εστιατόρια σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη – Η βαθμολογία που έλαβαν