Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοβαρά επεισόδια μετά τις πορείες και στο Βόλο

Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με δυνάμεις της αστυνομίας με δεκάδες μολότοφ και δακρυγόνα

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης και στον Βόλο, όταν ομάδες κουκουλοφόρων αμέσως μετά τις πορείες για τον Αλ. Γρηγορόπουλο έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Τα οδοφράγματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στήθηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος και στους κάθετους δρόμους και ομάδες νεαρών άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, μέχρι και κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα το κέντρο του Βόλου να μείνει αποκλεισμένο για περίπου τρεις ώρες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, επενέβησαν από την πρώτη στιγμή για να περιορίσουν την δράση και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή του Πανεπιστημίου και ακολούθησαν συγκρούσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των επεισοδίων.

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα τα επεισόδια τερματίστηκαν.

 

* Φωτογραφία: taxydromos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ