Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουρκικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Π. Καμμένου στη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη

Υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 8.42 σήμερα και ένα λεπτό αργότερα, στις 8.43 πέταξε πάνω από το Καστελόριζο, σε ύψος 4.000 ποδιών. Στις 8.44 τα τουρκικά αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών.

Η πτήση των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο σημειώθηκε μία ημέρα μετά από την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη.

Σε δηλώσεις του από τη Μεγίστη, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια».

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ