Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο: Ποιοι θα κάνουν «λευκά Χριστούγεννα»

Τι αναφέρουν οι Γιάννης Καλλιάνος, ΕΜΥ και Σάκης Αρναούτογλου

Ο Μετεωρολόγος του Open Tv Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε πως την παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού.

Όπως είπε το σκηνικό του καιρού, φαίνεται να αλλάζει από ανήμερα τα Χριστούγεννα και μετά. «Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθες λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

Με τα νέα δεδομένα, από την παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένεται αλλαγή του καιρού. Κρύο, βροχές, χιόνια σε ορεινές ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού, ενώ όπως όλα δείχνουν τα φαινόμενα θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και μέχρι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=wTZoZtZKTug

 

Ποιοι θα κάνουν «λευκά Χριστούγεννα»

Κρύος θα είναι ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων, αναφέρει και η ΕΜΥ, με συννεφιά, βροχές και χιόνια, ενώ τις βραδινές ώρες αναμένεται ακόμα και παγετός. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Βροχές, χιόνια, ακόμη και παγετός, θα σημειωθούν τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για τις γιορτινές ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν στα δυτικά τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους, θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στη Μακεδονία και στη Θράκη. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη στα 6 με 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, ανήμερα των Χριστουγέννων, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά, Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τον βορρά προς τον νότο. Παράλληλα, παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη, στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες. Στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει

«Ψυχρή εισβολή από ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων!  Οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα και πολλά από τα πρωινά στοιχεία θέλουν μάλιστα "Χριστουγεννιάτικο Καιρό" ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βορειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας!» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου και συμπληρώνει:  «Εύβοια- Βοιωτία και ορεινή - ημιορεινή Αττική, ανατολική Μαγνησία και ορεινή - ημιορεινή Κρήτη δίνουν σοβαρή υποψηφιότητα να ντυθούν στα λευκά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)
«Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο» αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης
Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)