Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έκρηξη με δύο τραυματίες έξω από εκκλησία στο Κολωνάκι

Στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού - Στο νοσοκομείο ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού

Έκρηξη από την οποία υπάρχουν δύο τραυματίες σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί και τραυματίες είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς και ο νεωκόρος της εκκλησίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι έξω από την εκκλησία βρίσκεται ένα ύποπτο κουτί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ, ο νεωκόρος άνοιξε το κουτί και είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό (που φέρεται να αποτελούνταν από γκαζάκια) και ακολούθως ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών και ο οποίος έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς είχε ελαφρά τραύματα.  

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα περίπου στις 07:30 επρόκειτο να ξεκινήσει και η λειτουργία στο ναό, κάτι που σημαίνει ότι στο σημείο θα βρισκόταν αρκετός κόσμος. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους