Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελίες για Ryanair - Επιστρέφουν οι επιβάτες Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού σε σχέση με τον αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη ναυλώθηκε αεροσκάφος της Αεροπορικής Εταιρείας Aegean για να πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη πτήση με προορισμό το Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, προκειμένου να επιβιβάσει και να επιστρέψει στην Ελλάδα τους 89 επιβάτες της πτήσης RYR8582 της Αεροπορικής Εταιρείας Ryanair. Το αεροσκάφος της εταιρείας δεν μπόρεσε να προσγειωθεί χθες στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πτήση της επιστροφής των 89 επιβατών με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ. από την Τιμισοάρα της Ρουμανίας προς τα αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Κανονισμό 261 /2004 το εν λόγω περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική  περίπτωση» και τη φροντίδα των επιβατών έχει η υπεύθυνη κάθε φορά Αεροπορική Εταιρεία.

Η Αεροπορική Εταιρεία Ryanair, επέλεξε με δική της ευθύνη, στην περίπτωση που κατά τη διαδικασία της προσγείωσης επισυμβεί οποιαδήποτε εμπλοκή προβλεπόταν ως πρώτο εναλλακτικό αεροδρόμιο αυτό της Τιμισοάρας, ενώ ως δεύτερο εναλλακτικό Αεροδρόμιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Είναι προφανές ότι η επιλογή της εταιρείας να δηλώσει το αεροδρόμιο της Τιμισοάρας χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό των επιβατών, αντί για ένα από τα δεκάδες αεροδρόμια της Ελλάδας και αρκετά σε μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, οφείλεται στην πολιτική προτεραιότητας χαμηλού κόστους της αεροπορικής εταιρείας.

Τέλος, και σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Μεταφορών από τον εκπρόσωπο επίγειας εξυπηρέτησης της Αεροπορικής Εταιρείας Ryanair, στο αεροσκάφος επέβαιναν 182 ενήλικες και δύο παιδιά. Οι 88 επιβάτες μεταφέρονται  στην Ελλάδα με πούλμαν.  Οι  89 επιβάτες θα ταξιδέψουν με την έκτακτη πτήση της Aegian Και οι υπόλοιποι 7 επιβάτες πιθανότατα κανόνισαν την μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, επικοινώνησε με επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα και έπειτα από προφορικές καταγγελίες επιβατών έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού σε σχέση με τον αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τη μέριμνα που έπρεπε να είχε ληφθεί για τη φροντίδα των επιβατών.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ευχαριστεί θερμά την Αεροπορική Εταιρεία Aegean που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά της Πολιτικής Ηγεσίας για τη δρομολόγηση έκτακτης πτήσης, που θέτει οριστικό τέλος στην περαιτέρω ταλαιπωρία των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ