Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα στις συγκοινωνίες από την έντονη χιονόπτωση στην Αττική

Έκλεισε το βράδυ η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και η έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης το βράδυ είχε κλείσει η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, πολλά είναι τα προβλήματα εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνται από σήμερα το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνον, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκ. Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού. Πρόβλημα το οποίο έχει πλέον αποκατασταθεί υπήρξε και στην κυκλοφορία στο τμήμα Ειρήνη- Κηφισιά της Γραμμής 1 του μετρό (ηλεκτρικός).

Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Επίσης, ακινητοποιήθηκε ένας συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου στη ζώνη Πεντέλη, επί περίπου μια ώρα, λόγω διακοπής ρεύματος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ