Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φάκελος με ύποπτη σκόνη στάλθηκε και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ύποπτοι φάκελοι έχουν σταλεί σε συνολικά σε 13 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας

Συναγερμός σήμανε σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για την ύπαρξη ύποπτων δεμάτων και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ήταν κι αυτό μέσα στους παραλήπτες των ύποπτων δεμάτων από την Ινδία, τα οποία άνοιξαν οι υπάλληλοι του Ιδρύματος. Οι ειδικοί αναμένεται να εξετάσουν το περιεχόμενο των φακέλων προκειμένου να σιγουρευτούν αν περιείχαν κάτι επικίνδυνο.

Σύμφωνα με το lamiareport, οι υπάλληλοι μόλις συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για τα πακέτα που σε άλλα ιδρύματα περιείχαν σκόνη, ειδοποίησαν τις αρχές και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις χημικού κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι ύποπτοι φάκελοι στάλθηκαν συνολικά σε 13 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτά είναι: το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, η Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Γενικό Χημείο του Κράτους, η σκόνη που βρέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν στα παραπάνω πανεπιστήμια περιέχουν «βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες», οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Πηγή:iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ