Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

O «Αφρικανός» στο συλλαλητήριο είναι… Έλληνας από τη Νάουσα! (ΦΩΤΟ)

Έλληνας και από τη Νάουσα ο δήθεν «Αφρικανός προβοκάτορας»

Οι εικόνες του άνδρα με την ελληνική σημαία έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου με πολλά ακροδεξιά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «αφρικανό προβοκάτορα» έξω από τη Βουλή στα επεισόδια που έλαβαν χώρα. Ωστόσο, ο δήθεν «αφρικανός» είναι τελικά… Έλληνας από τη Νάουσα.

Όπως αναφέρουν τα ellinikahoaxes «Μετά το χθεσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, οι εικόνες ενός μελαμψού άνδρα με Ελληνική Σημαία, να συγκρούεται με άνδρες των ΜΑΤ. Η διαπίστωση κάποιων εξ αυτών ήταν πως ο εικονιζόμενος, δεν είναι Έλληνας, αλλά αφρικανικής καταγωγής, και η παρουσία του στο συλλαλητήριο δεν ήταν για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να δράσει ως «παρακρατικός». (…)

Κοιτάζοντας όμως πιο προσεκτικά τα σχόλια (σ.σ. σε διάφορα θέματα), είδαμε έναν Έλληνα χρήστη του Facebook, να ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο εικονιζόμενος άνδρας:

hoaxes-1.jpg

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του χρήστη με το όνομα «Δημήτρης Ανθρακέας», διαπιστώσαμε ότι έχει αναρτήσει σχετική εικόνα, τραβηγμένη λίγο μετά τη σύγκρουση του με τα ΜΑΤ (…).

Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Δημήτριος Ανθρακέας και κατάγεται από τη Νάουσα. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας επιβεβαίωσε πως αυτός είναι που συνεπλάκη με τους αστυνομικούς στο Σύνταγμα.

Από την παραδοχή του ίδιου του ανθρώπου που εικονίζεται στις σχετικές φωτογραφίες, αλλά και την ιδιαίτερη ομοιότητά του με το άτομο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, γίνεται κατανοητό πως ουδέποτε υπήρξε «Αφρικανός» στη συμπλοκή με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Πληροφορίες: ellinikahoaxes.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ