Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΤΩΡΑ: Επιχείρηση διάσωσης στον Έβρο - Πληροφορίες για νεκρούς

ποταμός-έβρος

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον ποταμό Έβρο - Και παιδιά ανάμεσα στους αγνοούμενους

Στο ύψος του χωριού Πετράδες πραγματοποιούνται σήμερα (2/2/2019), έρευνες για εντοπισμό ατόμων τα οποία προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι, όπως γράφει το thrakinea.gr.

Αναλυτικότερα, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα συνολικά 12 ατόμων επιχείρησε, τις πρωινές ώρες, να εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία, με φουσκωτή βάρκα μέσω του ποταμού Έβρου.

Βάση των μαρτυριών των διασωθέντων, η βάρκα έσκασε με αποτέλεσμα οι 12 επιβαίνοντες σε αυτήν να βρεθούν στο νερό και μόνον οι οκτώ εξ αυτών κατάφεραν να προσεγγίσουν ελληνική νησίδα απ' όπου κάλεσαν σε βοήθεια και διασώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων, τρία εκ των οποίων παιδιά, για τον εντοπισμό και τη διάσωση των οποίων διεξάγονται έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την 1η μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο ανήλθαν σε 596, από τις οποίες οι 202 έγιναν με βάρκα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η τάση αυτή έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αύξηση των αφίξεων στον Έβρο από ξηράς σε σχέση με τις αφίξεις δια θαλάσσης στα νησιά, που αποδίδεται στο γεγονός ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας ισχύει μόνο για τα νησιά και όχι για την ενδοχώρα.

Οι κύριες αφίξεις στην ξηρά ήταν Τούρκων υπηκόων, οι οποίοι το 2019 αποτέλεσαν το 40% των ατόμων που εισήλθαν από τα χερσαία σύνορα. Ακολουθούν οι Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί και Πακιστανοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ