Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νοσοκομείο Κιλκίς: Πλάκα ψευδοροφής κατέρρευσε δίπλα σε ασθενή (ΦΩΤΟ)

Τι αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων για την κτιριακή κατάσταση του νοσοκομείου

Πλάκα ψευδοροφής κατέρρευσε δίπλα σε νοσηλευόμενο ασθενή στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Το περιστατικό συνέβη στις 26 Ιανουαρίου, σε τμήμα της Α πτέρυγας (κατασκευής 1937). Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων που επισημαίνει ότι στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο ασθενών και σε διάδρομο διπλανής κλινικής. Εκτός από τους θαλάμους του 1ου ορόφου, παρατηρήθηκε πτώση σοβάδων και στα μπαλκόνια του ισογείου. Ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα.

pteryga_a.jpg

Στην ανακοίνωσή της για την κτιριακή κατάσταση του νοσοκομείου Κιλκίς, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι επανειλημμένως το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν αναδείξει το θέμα "χωρίς να βρεθεί λύση".

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις κτιριακές φθορές πριν θρηνήσουμε θύματα, τονίζουν.

ptosi_plakas_pseydorofis_nosokomeio_kilkis_1.jpg
ptosi_plakas_pseydorofis_nosokomeio_kilkis_2.jpg

Όπως επισημαίνεται από το σωματείο εργαζομένων, παρότι υπάρχει μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου από την 04/11/2016  από την οποία συμπεραίνεται ότι το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους και προτείνονται άμεσα μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση.  

Επιπλέον σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Νοσοκομείο Κιλκίς για το σύνολο των κτιριακών του εγκαταστάσεων ΔΕΝ διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας το οποίο έχει λήξει πριν χρόνια. Οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση, μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει Ιατρός εργασίας.

Η υπέργεια δεξαμενή υγρού οξυγόνου της κεντρικής παροχής του νοσοκομείου και διάφορες φιάλες ιατρικών αερίων βρίσκονται εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και σε άλλους κίνδυνους (φωτιά, πρόσκρουση οχήματος, δολιοφθορά) και απέχουν μόλις  δύο  (2) μέτρα από το κτήριο των Τ.Ε.Π.

fiales_oxygonoy.jpg

Λόγω παλαιότητας των κτηρίων επιβάλλεται άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας όλων των κτηρίων.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα βήμα πριν από «μέγα» μπλακ άουτ το Πάσχα - Γιατί και πως απετράπη
Ο Α∆ΜΗΕ για να κρατήσει το σύστημα όρθιο και να αποτρέψει ένα γενικευμένο μπλακ άουτ, χρειάστηκε να θέσει εκτός για πρώτη φορά το σύνολο της...
Ένα βήμα πριν από «μέγα» μπλακ άουτ το Πάσχα - Γιατί και πως απετράπη