Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προληπτικές εξετάσεις για 6.000 παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας

Περισσότερα από 6.000 παιδιά στην Κομοτηνή και σε παραμεθόριες περιοχές της Βουλγαρίας θα υποβληθούν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Όπως τόνισε μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, το 2015 είχε υλοποιηθεί παρόμοια δράση, για την οποία ο Οργανισμός βραβεύτηκε, ενώ το τρέχον πρόγραμμα περιλαμβάνει και την αγορά κινητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παιδιών και νεογνών.

Το έργο έχει τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II» και ανήκει στο πρόγραμμα "Interreg V-A Greece-Bulgaria" 2014-2020. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Interreg, Dinkova Jenya, το πρόγραμμα συνολικού ύψους 900.000 ευρώ χρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκούς πόρους και το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τα δύο κράτη.

"Στη Βουλγαρία έχουν ήδη εξεταστεί 2500 παιδιά, επτά έως 14 χρόνων, πολλά από τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν οδοντιατρικά, ορθοπαιδικά και οφθαλμολογικά προβλήματα" ανέφερε από την πλευρά της η διευθύντρια του οργανισμού "Centre Nadja" στο Σαντάνσκι, Rossanka Venelinova.

Στόχος είναι να εξεταστούν 3250 παιδιά σε κάθε χώρα, ενώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων θα ξεκινήσει αρχές Μαρτίου. 

Το έργο, που στοχεύει στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της διασυνοριακής περιοχής, εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, εκπαίδευση στο μοντέλο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets, με στόχο την προώθηση της Γραμμής 116000 και την ενημέρωση παιδιών και εφήβων για θέματα υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα