Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σέρρες: Πατέρας 2 παιδιών ο δότης που χάρισε ζωή και στη Θεσσαλονίκη

Αερογέφυρα ζωής από τις Σέρρες προς Γερμανία και Θεσσαλονίκη

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε από τις Σέρρες προς νοσοκομεία της Ελλάδας και Γερμανίας μετά την απόφαση της οικογένειας ενός 50χρονου να δωρίσει τα όργανά του.  

Σύμφωνα με το Infonews24, η αερογέφυρα ζωής στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τις Σέρρες προς τη Γερμανία, αλλά και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Ένας 51χρονος άνδρας νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών, κλινικά νεκρός, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η οικογένεια του 50χρονου έλαβε την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του, δίνοντας ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  

Εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες από τη Γερμανία και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έφτασαν στο νοσοκομείο Σερρών, προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα τους 51χρονου.   Οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι κερατοειδείς, θα δώσουν ζωή σε ασθενείς, που περίμεναν να βρεθεί ο κατάλληλος δότης. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ήταν η πρώτη που χειρούργησε για τη λήψη των νεφρών και ακολούθησε η ομάδα από το Essen της Γερμανίας για τη λήψη των πνευμόνων και των κερατοειδών.

Η Σερραϊκή κοινωνία είναι συγκινημένη από την είδηση ότι οικογένεια του 50χρονου δώρισε τα όργανά του που μεταφέρθηκαν για μεταμόσχευση σε τρία Νοσοκομεία σε Ελλάδα και Γερμανία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epiloges «Ο 50χρονος Γιώργος χάρισε χαμόγελο ακόμη και με τον θάνατό του λένε οι φίλοι του στα μηνύματα που στέλνουν κι άλλοι με πόνο τον αποχαιρετούν εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Επιλογές ο άτυχος συμπολίτης μας ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πατέρας δυο μικρών παιδιών που νοσηλεύονταν κλινικά νεκρός από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η οικογένειά του ήταν αυτή που πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του και να χαρίσει ζωή από τον θάνατο.

Πόσο μεγαλείο ψυχής να μπορείς να ξεπερνάς τον πόνο σου και να τον μετατρέπεις σε χαμόγελα και ελπίδα για συνανθρώπους σου σε Ελλάδα και Γερμανία όπου βρέθηκαν συμβατοί δότες».

Πληροφορίες: infonews24.gr, epiloges.tv

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους