Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βραβείο Πούλιτζερ στον Έλληνα φωτογράφο Άλκη Κωνσταντινίδη

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ του Reuters, Άλκης Κωνσταντινίδης, τιμήθηκε για δεύτερη φορά με βραβείο Πούλιτζερ.

Βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News Photography» κέρδισε η ομάδα φωτογραφίας του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας φωτογράφος Άλκης Κωνσταντινίδης.

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος (ΕΑΞΤ), συγχαίροντας τον Άλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.

Στον λογαριασμό των Βραβείων Πούλιτζερ στο Instagram, η διοργάνωση ανήρτησε συγχαρητήριο μήνυμα για τους νικητές από το προσωπικό του Reuters.

https://www.instagram.com/p/BwSZ0WbFG9Z/?utm_source=ig_embed

Το βραβείο απονεμήθηκε «για τη ζωντανή και εντυπωσιακή οπτική αφήγηση του επείγοντος, της απελπισίας και της θλίψης των μεταναστών, ενώ ταξίδευαν προς τις ΗΠΑ από την Κεντρική και Νότια Αμερική».

Στην ανάρτησή του ο Άλκης Κωνσταντινίδης εξέφρασε την τιμή που νιώθει για το βραβείο που έλαβε, παραθέτοντας τα ονόματα των συναδέλφων του από την ομάδα του που διακρίθηκαν επίσης. 

https://www.instagram.com/p/BwT2icnnFrF/?utm_source=ig_embed

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ είχε βραβευτεί με Πούλιτζερ και το 2016, ως μέλος της ομάδας του Reuters στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον αείμνηστο Γιάννη Μπεχράκη και συνεργάτη τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, καθώς αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο με τον φακό τους την προσφυγική κρίση στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη