Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρίσιμες ώρες για 9χρονο – Χτύπησε σοβαρά με το ποδήλατο

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του αγοριού

Κρίσιμες ώρες για 9χρονο αγόρι που χτύπησε σοβαρά το κεφάλι του, πέφτοντας από το ποδήλατο. Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr «Περιπέτεια προχθές το βράδυ για έναν 9χρονο από τη Μακρυρράχη, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, πέφτοντας από το ποδήλατό του. Το αγοράκι μεταφέρθηκε με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο πρώτα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και κατόπιν στο Νοσοκομείο Βόλου, για να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού της Αθήνας, όπου και δίνει μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 9χρονος έπαιζε με το ποδήλατό του προχθές το απόγευμα στη Μακρυρράχη, όταν για άγνωστη αιτία βρέθηκε στο έδαφος με το κεφάλι. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ο μικρός προσπάθησε να κάνει σούζα με το ποδήλατο σε πεζούλα και φέρεται να έπεσε από ύψος τριών μέτρων… Αμέσως φίλοι του ενημέρωσαν την οικογένειά του, αλβανικής υπηκοότητας, που ειδοποίησε με τη σειρά της το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Ωστόσο προχθές το απόγευμα δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν κι εκεί σε προσωπικό και έτσι οι γονείς του το μετέφεραν με ΙΧ αυτοκίνητο πρώτα στο Κέντρο Υγείας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου έκριναν πως έπρεπε να του γίνει χειρουργική επέμβαση, καθώς είχε ένα υποσκληρίδιο και ένα επισκληρίδιο αιμάτωμα και ο μικρός έκανε εμετό. Μετά την επέμβαση κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπως και έγινε χθες το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση πήγε καλά, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ωστόσο η κατάσταση του παιδιού παραμένει κρίσιμη και δίνει μάχη για τη ζωή.

Σημειώνεται πως η οικογένεια του 9χρονου, που ζει και εργάζεται στη Μακρυρράχη, έχει ακόμη ένα παιδί.

Άλλη μια φορά αναδεικνύεται το πρόβλημα των ελλείψεων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καθώς άγνωστο είναι από ιατρικής πλευράς, αν η διακομιδή του 9χρονου με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο επιβάρυνε τα σοβαρά τραύματά του.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της δημόσιας υγείας και για τα έξι Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας σε Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Αλμυρό, Σκιάθο και Σκόπελο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τουριστικές περιοχές χειμώνα – καλοκαίρι. Τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού. Τα ακτινολογικά μηχανήματα δεν έχουν άδειες. Δεν λειτουργούν τα μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεν υπάρχουν παιδίατροι, οδοντίατροι, συντηρητές κτιρίων, διοικητική υποστήριξη. Μεγάλες καθυστερήσεις στις διακομιδές αν και είναι τουριστικές περιοχές, λόγω έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρων. Πεθαίνουν άνθρωποι από τις καθυστερήσεις. Μεταφέρονται με αγροτικά οχήματα. Αντιμέτωποι καθημερινά οι πολίτες με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Συντηρούνται με δωρεές».

Πηγή: e-thessalia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ